We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
  • Lezing Peter Adriaenssens
     April 17, 2024
     20:30 - 22:00

In deze toegankelijke lezing deelt Peter Adriaenssens met ons zijn jarenlange ervaring en expertise in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
The Next Gen gaat over een generatie jonge tieners die opgroeit in heel diverse gezinsvormen, in een werelddeel dat alles in vraag stelt en vaak polariseert; in een staalkaart van de wereldbevolking, in een bad van sociale media waar waarheid een uitdaging is. Jongeren moeten leren weerbaar en flexibel in te spelen op een realiteit die snel wijzigt. Onze instabiele tijd beukt in op een puberbrein in ontwikkeling. Dat beïnvloedt aandacht en concentratie, planning van schoolwerk, kwaliteit van geheugen. Maar ook het bereiken van een evenwicht in de emotionele huishouding. Wat kunnen we doen om deze jeugd te leren een weg te vinden in deze complexiteit en een gezonde waardenkeuze te ontwikkelen? We moeten verbolgen zijn wanneer het nodig is – want niet alles kan – maar bovenal verbonden. Een opdracht voor zowel volwassenen als voor jongeren.

__

Wie is Peter Adriaenssens?

Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens (Prof. em. dr. – KU Leuven) richtte het Leuvense Vertrouwenscentrum Kindermishandeling op, waarvan hij directeur was, met expertise in trauma, huiselijk geweld en traumatherapie. Naast systeem- en gezinstherapeut werd hij erkend opleider bij Context en was hij van bij de aanvang diensthoofd kinderpsychiatrie aan het UZ Leuven en nadien kliniekhoofd residentiële zorg voor jonge tieners. Hij werd – omwille van zijn specifieke expertise – gevraagd in diverse spraakmakende zaken van kinderontvoering en -misbruik. Omwille van diezelfde expertise is hij nog steeds regelmatig te gast in verscheidene televisieprogramma’s.
Daarnaast is hij (co-)auteur van verschillende boeken. Als ervaren traumatherapeut schreef hij in 2020 het boek Het kind van de rekening dat aansloot bij de reeks Als je eens wist (Canvas). In 2023 verscheen zijn meest recente boek Het DNA van kinderarmoede, dat hij samen schreef met Noël Slangen, voorzitter van het Kinderarmoedefonds.

PRAKTISCH

Datum | Woensdag 17 april
Start lezing | 20:30
Duur | +/- 90′
Locatie | Jeugdhuis ‘t Paenhuys – Stoopkensstraat 82, 3320 Hoegaarden – zaal beneden
Tickets | online inschrijven:

  • 30 jaar of jonger | gratis reserveren
  • vanaf 31 jaar | €5

__

ZUIL is een jongerenwerking, gericht op jongeren tussen 15 en 30 jaar. Daarom zijn tickets voor deze doelgroep gratis.
Tickets reserveren kan t/m dinsdag 16 april, 20.00 uur of zolang de voorraad strekt.
De online bestelde tickets zullen de avond zelf klaarliggen aan de avondkassa.

__

Contact:

Phedra Vandenbergh

phedra.vandenbergh@paenhuys.be

☏  +32 471 72 11 07

Kobe Sterckx

✉  kobe.sterckx@paenhuys.be
☏  +32 472 04 79 03