Nieuws

Volg ons op de voet op FACEBOOK.

 

NEWS HOT FROM THE NEEDLE!

 Musica Futurista heeft een boek uit!

In december 2016 streek MATRIX met ‘Musica Futurista’ neer in ons jeugdhuis voor een samenwerking met GALM. Een zestal deelnemers volgden 4 modules rond experimentele instrumentenbouw. De workshops van Musica Futurista steunden steeds op de combinatie van muziek en techniek, van het bouwen van een instrument (in dit geval een KRAAKDOOS) en het verkennen van de muzikale mogelijkheden ervan.

Inmiddels is het traject afgerond met een boek (!), met bouwplannetjes, achtergrondartikels, speeltips en dergelijke meer. Alle info vind je hier http://www.matrix-new-music.be/boek-mf

Een inkijkexemplaar is binnenkort beschikbaar in de Smidse van ’t Paenhuys!

 

 

Activiteiten

December

8/12 – 10/12: Jongerenweekend in Bérismenil

Het Molenhuis is een vzw die zelf activiteiten organiseert, maar daarnaast ook haar kamp-en woonhuis verhuurt aan derden, vooral scholen en jeugdorganisaties. Ze hebben een aparte (milieu)vriendelijke filosofie en het huis heeft een prachtige ligging, ideaal ook als uitvalsbasis voor diverse wandeltochten, kajak-uitjes en rotsklimavonturen.
Het is gelegen in Bérismenil, vlakbij La Roche en omringd door bossen en ander natuurschoon. (Riviertje ook aanwezig)
We kunnen niet wachten!

 

22/12: Kerstmarkt

Op 22 december houden we onze vierde gezellige kerstmarkt in JH ’t Paenhuys. Spekfakkels, jenevers, een cavabar, andere warme en koude dranken,, eetstandjes, infostanden van lokale verenigingen, etc… bieden voor elk wat wils. En daarnaast is er uiteraard het zangoptreden van onze galmzangers -en zangeressen onder leiding van Miek Briesen. Om 18u00 vertrekt een fakkeltocht vanaf het gemeenteplein naar ‘t Paenhuys. Deze begeleide wandeltocht van +-5km loopt over verkeersarme en verkeersloze wegen. Een fakkel kan gekocht worden op de kerstmarkt voor €2. Deze kerstmarkt wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de jeugdraad van Hoegaarden en gemeente Hoegaarden.
Oproep: mogelijk vergeet ons jeugdhuis een wat minder bekende vereniging in Hoegaarden aan te schrijven om deel te nemen aan de kerstmarkt. Wens je met jouw vereniging deel uit te maken van deze gezellige gelegenheid met een of ander standje? Laat dan zeker iets weten!

 

25/12 De Eindloze

Met de kerst voor de deur, ’t sparrensap is de geur. Ziedaar een kerstboom komt recht te staan, de schoonste periode van ’t jaar kondigt zich aan. Men omcirkelt op zijn kalender, die magische datum van 25 december”. Op 25 december organiseert ’t Paenhuys Hoegaarden “De Eindloze 100”. Mail je persoonlijke top 5 aller tijden naar de-eindloze@hotmail.com voor 23/12 middernacht, en kom op zondag 25/12 vanaf 18u00 te weten of uw keuzes de top 100 hebben gehaald (inkom gratis). Tot dan!

facebook