Nieuws

 

Inschrijven voor de 2de editie van DIALOOG kan nu via info@paenhuys.be! Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.

 
 
Nieuwe GALMcursus februari 2020 !!!

 

De nieuwe lidkaarten zijn er. Vraag er naar!

 

De Eindloze 2019

Mail je top 5 favo-liedjes door naar de-eindloze@hotmail.com vóór 23/12 middernacht! (ook al moest je er de 25e niet bij kunnen zijn, is jouw top 5 ook steeds welkom).

JH ‘t Paenhuys op dinsdag 25 december vanaf 18u!


Workshop Oesterzwammen op Koffiegruis

In deze twee uur durende workshop kregen we een uitgebreide inleiding tot de wondere wereld van de zwammen en schimmels en haar vele toepassingen. Vervolgens werden de verschillende fasen van het productieproces uitgelegd en gingen we zelf aan de slag.

Op het einde van de workshop gingen we naar huis met een zelfgemaakte zak substraat met koffiegruis uit Leuvense koffiebars waarop minstens 500g kraakverse oesterzwammen zullen groeien. We kregen ook tips mee om verder te experimenteren met het koffiegruis dat je thuis genereert.


Over bakovens!

Elke 2de zaterdag van de maand komen we samen rond de oven om samen pizza’s, broden, patisserie, stoofpotjes en ander lekkers te bereiden.

Iedereen is welkom!

Eerstvolgende bakdag: zaterdag 04/01/2020, 10u-16u

Meer info in het menu onder ‘Ovenburen’, op onze facebookpagina of bij Willem-Jan Raddoux (0471721107).

————————————————————————————————————————————–

Het boek ‘Bouwen om te bakken’ is een handig boek over bouw en gebruik van houtgestookte bakovens. Maar ook met lekkere gerechten en een vleugje geschiedenis.

www.vlaamsbrabant.be/bakovens

‘Bouwen om te Bakken’ is in Standaard boekhandel verkrijgbaar.

 
 
—————————————————————————————————————————————-
 
 
 
Musica Futurista heeft een boek uit!

In december 2016 streek MATRIX met ‘Musica Futurista’ neer in ons jeugdhuis voor een samenwerking met GALM. Een zestal deelnemers volgden 4 modules rond experimentele instrumentenbouw. De workshops van Musica Futurista steunden steeds op de combinatie van muziek en techniek, van het bouwen van een instrument (in dit geval een KRAAKDOOS) en het verkennen van de muzikale mogelijkheden ervan.

Inmiddels is het traject afgerond met een boek (!), met bouwplannetjes, achtergrondartikels, speeltips en dergelijke meer. Alle info vind je hier http://www.matrix-new-music.be/boek-mf

Een inkijkexemplaar is beschikbaar in de Smidse van ‘t Paenhuys.